Jag gjorde brazilian wax!

Förra helgen gjorde jag brazilian wax för första gången! Jag var verkligen nervös för jag har hört så mycket om denna typ av vaxning. Bland annat att det gör ont! Resultatet blev HUR bra som helst och jag är så otroligt nöjd. Jag genomgick brasiliansk vaxning i Stockholm och kan verkligen rekommendera. Känns så otroligt lent och mjukt i nedre regionen nu och det allra finaste är att det kommer vara mjukt och lent i 4-8 veckor!

Under min vistelse lärde jag mig väldigt mycket om behandlingen och hur man kan förbereda sig på bästa sätt! Detta vill jag nu förmedla vidare till mina läsare så att ni är väl förberedda då ni ska vaxa första gången!

Inför din skönhetsvård ska du ha 7 mm långa hårstrån i området där du ska raka dig. Det är den optimala längden och motsvarar ungefär ett nyptag i längd. Skulle du ha längre hårväxt sköter terapeuten trimning. Givetvis ska du inte ha rakat dig nere vid könet innan en behandling. Skulle du ha gjort det kan du vänta i 3 veckor vilket det normalt tar för håret att växa 7 mm. 

Jag hade lite längre än 7mm och det trimmades, gick supersnabbt och smidigt. Här nedan följer en lista för de som ligger i riskzonen och därför inte bör göra brasiliansk vaxning.

  • Diabetes
  • Pågående menstruation
  • Har fött ett barn mindre än tre månader sedan
  • Har en pacemaker
  • Nyligen haft eller har en pågående venerisk infektion
  • Psoriasis eller annan kronisk hudsjukdom
  • Solskador, brännskador eller skorpor på intimt område
  • Får behandling av antibiotika, A-vitamin eller Glykolsyra

Är det så att du medicineras med betablockare, blodförtunnande medicin eller har en infektion som kan smitta via blod eller kroppsvätskor är det av ytterst stor vikt att du tar ansvar och informerar hudterapeuten. 

För vissa är det fullt möjligt att intimvaxas, dock kan du avrådas bedövning. Detta gäller dig som tar medicin som påverkar hjärtrytmen, medicineras med opiater eller opioider. Men även för dig som är eller försöker bli gravid eller nyligen har tagit centralstimulerande läkemedel eller droger. Hudterapeuter överlag bör ha tystnadsplikt enligt sekretesslagen vilket gör att du kan känna dig trygg med att berätta för hudterapeuten ifall du har något av ovanstående punkter.

Lycka till med din vaxning!

Lämna en kommentar