Skärmskydd till min iPhone

Copters skärmskydd för iPhone är det som passar bäst till mig mobil. Jag beställde enkelt på nätet direkt i deras webbshop. Skönt att inte behöva gå till butiken eftersom skyddet levererades till min brevlåda.

Jag tror att vi alla någon gång tappat kontrollen på telefonen vid en eller flera tillfällen i livet, vilket lett till att den gått sönder eller åtminstone spruckit något oerhört. Det är nu som skärmskydd kommer in i bilden, och jag brukar själv beskriva den som räddaren i nöden. Skärmskyddet är effektivt mot smällar som mot fall, men räkna inte med att den skyddar din telefon om den slängs i marken av ren frustration. Tipset där blir istället att kontrollera ilskan, för tro mig, du kommer ångra det.

Skärmskydden kommer i olika former för att passa de flesta telefonerna och klistras på skärmen. Efter första och även de andra smällarna i marken kan det vara svårt att urskilja om det är skyddet eller skärmen som är sprucken, men om jag inte visste bättre skulle jag säga att det i 9/10 fall är skärmskyddet som fått sprickan. Eftersom att skärmskyddet liksom skärmen består av glas kan det vara klokt att byta ut skyddet när det blir slitet och fått tillräckligt många sprickor. Skyddet är som mest effektivt när det är helt så för att få bäst effekt skulle jag som sagt rekommendera byta ut det då och då. Notera att du fortfarande bör ta hand om din telefon på ett varsamt sätt, trots att du har ett skärmskydd. Det kan vara lätt att bli bekväm, men tänk på att desto varsammare du är med skyddet, desto mindre pengar behöver du lägga på nya skärmskydd och i värsta fall en ny telefon.

Den bästa kombinationen av skydd mot telefonen vore både ett skal utanpå samt det kanske viktigaste, skärmskyddet. Skyddet utanpå telefonen kan vara skönt att ha då telefonen blir mindre hal, vilket kan reducera risken för att den glider ur dina händer och ner i marken. De yttre skalen kan däremot enligt vissa vara lite otympliga, vilket inte går att säga om skärmskydden som knappt märks av. Det finns däremot många olika fodral eller yttre skydd till din telefon, både kantskydd eller skydd som täcker hela telefonens baksida. Dock, skulle jag rekommendera ett kantskydd som går runt telefonens kanter vilket innebär att den inte täcker telefonens baksida. Om man tänker efter så är det faktiskt kanterna och skärmen till telefonen som tar mest stryk, och inte baksidan. Därför kan det vara klokt att skaffa ett sådant skydd runt telefonen. Dessa skydd är dessutom tjocka nog att förhindra baksidan från att ens nudda backen när din telefon faller, vilket är ett stort plus! Men som tidigare konstaterats, kan det för vissa kännas väldigt osmidigt, och detta framförallt om du har små händer. Nu för tiden tycks främst ungdomar tycka att utseende och funktionalitet spela störst roll när det kommer till skal, och inte själva skyddet i sig. Allt fler verkar vilja ha ett fodral eller skal som fungerar som plånbok där alla möjliga kort får plats. Inget fel i det, men jag skulle ändå som sagt rekommendera ett skal med mer skydd främst för telefonen och ha en separat plånbok. Och självklart fortsätta ha skärmskyddet oavsett vilket fodral, skal eller liknande du har runt omkring telefonen. Det har ju trots allt varit huvudfokuset i detta inlägg, och jag tror ni redan fattat att det ger ett riktigt bra skydd till din telefon!