Roligt med musik och TikTok

Appen TikTok är verkligen rolig oavsett vilken tid på dygnet man börjar titta på den. Appen består av korta videosnuttar gjorda av privatpersoner för det mesta. Bra, nylanserad musik kommer direkt att få genomslag med roliga privata tiktok-videor. Många danstalanger, nåja, släpper loss till låten. Om en film inte fångar ens intresse inom någon sekund så är det bara att rulla förbi den och titta på nästa filmsnutt istället.

Min iphone-skärm är skyddad

Förresten har jag ordnat så att skärmen inte ska gå sönder fler gånger när jag tappar den i golvet. Jag sökte runt lite och hittade Copters anpassade skärmskydd. Enkelt att klistra på med perfekt passform. Har faktiskt redan tappat den i asfalten, men det enda som sprack lite var skyddsglaset. Under skyddet är min iPhone hel.

Tik Tok

Är det en lyckad filmsnutt man fått syn på så kan man rulla in åt sidan så kommer man till den filmmakarens egna TikTok -sida där det finns fler filmer av samma upphovsmakare. En del av filmerna är otroligt välgjorda och väldigt underhållande.

Det finns upplysande filmer också men dem kan det vara bäst att ta med en nypa salt. Filmerna är så korta och flyktiga att det inte hinns med att ge några källor varför filmerna kanske inte alls är så särskilt tillförlitliga.

En annan sak som är bra med TikTok-filmerna är att de är korta. De är inte bara korta utan också lätta att hoppa över för att gå vidare till nästa film istället. Om man är det minsta otålig av sig så är just TikTok-filmerna lagom långa och lagom fåniga. Vissa filmer är intressanta, andra roliga och en del kan man verkligen skratta gott åt.

Musiker frontar sina instrument

Vet ej om ni har tänkt på det, men musiker frontar sina musikintrument på ett subtilt sätt. Skulle tro att någon har fått ett litet sponsorsupplägg för att visa sin elgitarr. Sjyssta gitarrsolon, närbilder på gitarren och dans-moves ser bra ut. Och det är medryckande videos.

Det finns vissa innehållsskapare som har gjort TikTok-filmandet till sitt jobb. De har blivit kända inom sitt område.  Ett bra äkta par som är väldigt roliga är till exempel det Saudiska paret som skojar om vem det är som bestämmer i äktenskapet. Hon är klädd i slöja och undertill har hon jeans medan han är klädd i traditionell saudisk manlig dräkt i vitt. Man tror hela tiden att han straffar henne eller förtrycker henne men så visar det sig att det är hon som styr med järnhand. Det är rätt roligt för det mesta.

Videoserier

En av de mest underhållande videoserierna handlar om livet på landet i Azerbadjan. Otroligt vackert filmat i lantligt och fint landskap. Ovanpå det ett gammalt par som bor i en rund stuga som ser ut som taget ur Tolkiens sagor om Hoberna. Där lagar frun mat över öppen eld medan mannen påtar i trädgårdslandet. De plockar blommor tillsammans och gör sylt och marmelad av alla blommor. Hönorna går runt deras fötter och plockar av allt de hittar. Vackert böljande sagolandskap och maten ser så god ut.

Det finns mängder av videoserier på TikTok som är roliga att se för att de utbildar på ett skämtsamt sätt. En hel del dansfilmer finns det och en och annan sångerska som försöker slå igenom via TikTok. Instruktionsfilmer där man får lära sig olika steg i den populära kinesiska dansen Shuffle. Många filmer är otroligt fantasifulla. Det blir så där när många olika slags människor får skapa helt ohämmat vad de själva vill, vilket är riktigt kul att se.

Frågan är om det finns någon annan app som kan tävla med TikTok-appen i kategorin dansvideos. Det går ju att leta efter något annat som kan mäta sig med den men det blir nog svårt att hitta något som till sitt innehåll är lika varierat och underhållande som TikTok. Det är väl därför TikTok – appen slagit igenom så stort runt om i världen.

Lämna en kommentar